samen-makerette

samen maken: workshops, soms heel luchtig en soms serieuze co-creatie.

Het woord ‘workshop’ dekt niet altijd de lading, maar in het atelier van de makerette vinden ook samen-maak-sessies plaats. Hier wordt in een kleine en veilige setting samen gewerkt aan de creatie van een gevoelig object.

Dagsessies duren van 9:30-16:30, incl lunch, avondsessies duren van 19:00-21:30, incl koffie/thee en iets lekkers. Andere samen-maak-sessies zijn op aanvraag samen te stellen. De locatie is: Merkelbachstraat 6 in Amersfoort of eventueel op locatie.

Samen maken is ook leuk en gezellig – maak gebruik van de voedende kracht van plezier!

AGENDA workshops

27 juni 2019: bio-eco-tandpasta maken? Jazeker! Het is zo leuk om te doen, beter voor het milieu, beter voor ons lichaam, beter voor de portemonnee, en ziet er mooi uit (vind ik). Ik wil niet claimen dat we zelf L’Oréal of Rituals kunnen vervangen, maar een aantal eenvoudige producten kunnen we prima zelf maken. We maken shampoo, tandpasta, deodorant en een crème. Het is een avondactiviteit (met een stukje theorie) van 19:00-21:30 in Amersfoort (Merkelbachstraat 6). De kosten zijn 45 euro pp en je kunt je hier aanmelden. Min. 3 en max. 6 aanmeldingen.

21 juni 2019: midzomer, amulet. Vandaag is de langste dag en de kortste nacht. Midzomer, al zegt onze kalender dat de zomer nu pas begint. In elk geval staat de zon vandaag in het middelpunt. Vandaag zetten we dan ook <strong>jouw zonnekracht</strong> centraal! Wat doet jou stralen en schijnen? Welke mensen, welke gebeurtenissen, welke omgeving,…? Aan de hand van collages (die je hier kiest), determineer je bepaalde elementen die jouw zonnekracht weergeven: een edelsteen, een stuk boomschors, een scherf van een bijzonder bord, kralen, zilverdraad, een sliert van een speciaal stofje,…. je kunt materialen meebrengen, maar ook pas tijdens de workshop kiezen. Je maakt een amulet dat je als hanger kunt dragen of aan de muur kunt hangen (of ergens anders natuurlijk). Het is enerzijds het maken van iets moois, en anderzijds het helder krijgen van jouw zon-aspecten en wat jou daarbij ondersteunt. Het is een dagactiviteit van 10:00 -17:30 in Amersfoort (Merkelbachstraat 6). De kosten zijn 95 euro pp, incl materiaal en lunch, en je kunt je hier aanmelden.

06 juni 2019: zelf natuurcosmetica maken. Regelmatig komen we berichten tegen over schadelijke stoffen in cosmeticaproducten. Ik wil niet claimen dat we zelf L’Oréal of Rituals kunnen vervangen, maar een aantal eenvoudige producten kunnen we prima zelf maken. Dat bespaart een hoop verpakkingsmateriaal en bovendien geld. Het is lekker duurzaam, bio-eco-natuurlijk en ziet er mooi uit (vind ik). We maken shampoo, tandpasta, deodorant en een crème. Het is een avondactiviteit (met een stukje theorie) van 19:00-21:30 in Amersfoort (Merkelbachstraat 6). De kosten zijn 45 euro pp en je kunt je hier aanmelden. Min. 3 en max. 6 aanmeldingen.

25 mei 2019: Happy zomerdroom-sieraad maken. De zomer komt er aan! Waarvan droom je deze zomer? Is het een bijzondere zomer? Of wil jij je hoe dan ook op de vreugde en plezier van de zomer richten? Laten we onze voorpret vastleggen in een sieraad dat ons altijd aan het heldere zonlicht herinnert. Een sieraad dat ons altijd blij zal stemmen, ook als het midden in de zomer koud is of regent. We maken een sieraad van edelsteen en zilver, maar ook kralen van hout en glas, misschien wil je er veren in verwerken, stukjes gevonden boomschors, een gevonden sleutel of andere kleine voorwerpen (die je eventueel ook zelf mee kunt nemen). Het is een dagactiviteit van 09:30-16:30 in Amersfoort (Merkelbachstraat 6). De kosten zijn 75 euro pp en je kunt je hier anmelden. Min. 3 en max. 6 aanmeldingen.

23 mei 2019: Chocolate night! Een luchtige en vrolijke avondactiviteit waarbij we werken met chocolade. We gieten in vormpjes, vormen of snijden halfharde semifreddo ganache (vulling) en maken er kleine chocoladekunstwerkjes van. Je gaat naar huis met een klein doosje zelfgemaakte bonbons. Het is een avondactiviteit van 19:00-21:30 in Amersfoort (Merkelbachstraat 6). De kosten zijn 45 euro pp en je kunt je hier aanmelden. Min. 4 en max. 6 aanmeldingen.

17 mei 2019: Happy zomerdroom-sieraad maken. De zomer komt er aan! Waarvan droom je deze zomer? Is het een bijzondere zomer? Of wil jij je hoe dan ook op de vreugde en plezier van de zomer richten? Laten we onze voorpret vastleggen in een sieraad dat ons altijd aan het heldere zonlicht herinnert. Een sieraad dat ons altijd blij zal stemmen, ook als het midden in de zomer koud is of regent. We maken een sieraad van edelsteen en zilver, maar ook kralen van hout en glas, misschien wil je er veren in verwerken, stukjes gevonden boomschors, een gevonden sleutel of andere kleine voorwerpen (die je eventueel ook zelf mee kunt nemen). Het is een dagactiviteit van 09:30-16:30 in Amersfoort (Merkelbachstraat 6). De kosten zijn 75 euro pp en je kunt je hier aanmelden. Min. 3 en max. 6 aanmeldingen.

10 mei 2019: zelf natuurcosmetica maken. Regelmatig komen we berichten tegen over schadelijke stoffen in cosmeticaproducten. Ik wil niet claimen dat we zelf L’Oréal of Rituals kunnen vervangen, maar een aantal eenvoudige producten kunnen we prima zelf maken. Dat bespaart een hoop verpakkingsmateriaal en bovendien geld. Het is lekker duurzaam, bio-eco-natuurlijk en ziet er mooi uit (vind ik). We maken shampoo, tandpasta, deodorant en een crème. Het is een avondactiviteit (met een stukje theorie) van 19:00-21:30 in Amersfoort (Merkelbachstraat 6). De kosten zijn 45 euro pp en je kunt je hier aanmelden. Min. 3 en max. 6 aanmeldingen.

19 april 2019: Lentedromen van chocolade! Een luchtige en vrolijke avondactiviteit waarbij we werken met chocolade. We gieten in vormpjes, vormen of snijden halfharde semifreddo ganache (vulling) en maken er kleine chocoladekunstwerkjes van. Je gaat naar huis met een klein doosje zelfgemaakte bonbons. Het is een avondactiviteit van 19:00-21:30 in Amersfoort (Merkelbachstraat 6). De kosten zijn 45 euro pp en je kunt je hier aanmelden. Min. 4 en max. 6 aanmeldingen.

12 april 2019 Doelcollage maken Het voorjaar is een goede tijd om iets te plannen, te starten, op te pakken. Wat is je doel? Heb je het helemaal helder? Welke symbolen, metaforen, beelden, kleuren kunnen jou helpen om het duidelijk te krijgen, zodat je het in de wereld kunt zetten? Het kan een Plan van Aanpak in beelden worden. Het is een avondactiviteit van 19:00-21:30 in Amersfoort (Merkelbachstraat 6). De kosten zijn 45 euro pp en je kunt je hier aanmelden. Min. 3 en max. 6 aanmeldingen.

21 maart 2019 Lentedromen van chocolade! Een luchtige en vrolijke avondactiviteit waarbij we werken met chocolade. We gieten in vormpjes, vormen of snijden halfharde semifreddo ganache (vulling) en maken er kleine chocoladekunstwerkjes van. Je gaat naar huis met een klein doosje zelfgemaakte bonbons. Het is een avondactiviteit van 19:00-21:30 in Amersfoort (Merkelbachstraat 6). De kosten zijn 45 euro pp en je kunt je  hier aanmelden. Min. 4 en max. 6 aanmeldingen.

08 maart 2019:</strong> samenmaaksessie met het thema verbinding. Waarmee wil jij je op dit moment verbinden? Met een persoonlijk doel, een huis, een vraagstuk (thema)? Misschien wel met een extra portie plezier? Of met een persoon: met wie wil jij je verbinden? Wil je de bestaande verbinding met je partner versterken, met je kind, met een vriend/in, een ouder… of met jezelf? Met het kind in jezelf? Verbinding door middel van een sieraad, een armband of hanger van edelsteen, zilver en andere materialen. Om zelf te dragen of juist aan iemand te geven. Het is een dagactiviteit van 9:30-16:30 in Amersfoort (Merkelbachstraat 6). De kosten zijn 111 euro pp en je kunt je hier aanmelden. Min. 3 en max. 6 aanmeldingen.

02 februari 2019 samenmaaksessie met het thema ‘jaar-amulet maken’. In de natuur beginnen de eerste tekenen van lente zichtbaar te worden, de allereerste groene puntjes – een goed moment om iets te starten! De bedoeling is dat je een bepaald doel of vraagstuk verwerkt in een sieraad/hanger van edelstenen, zilverdraad, natuurmaterialen of andere voorwerpen die je ermee wilt verbinden. Het is een dagactiviteit van 9:30-16:30 in Amersfoort (Merkelbachstraat 6). De kosten zijn 111 euro pp en je kunt je hier aanmelden. Min. 3 en max. 6 aanmeldingen.