over mij

Alexandra is mijn naam en ik ben de makerette. Creatie is mijn tweede naam, zou je kunnen zeggen. Creatie met betekenis is de essentie van mijn werk. In alles wat ik doe.

Mijn missie is het creëren van de juiste, passende vorm bij jouw verhaal. Ik ontwikkel, ontwerp en maak een object dat jouw boodschap in zich draagt. De betekenis ligt besloten in de vorm, het materiaal, de afwerking en de kleur. Zo vertaal ik jouw verhaal naar jou, naar een object dat precies past bij jou, jouw beleving en jouw emotie. Voor een kloppend geheel.

Mijn achtergrond is de industriële vormgeving, industrial design. In de loop van de jaren ben ik productontwerper geweest, verpakkingsontwerper, sieradenontwerper, kleur-adviseur en -ambassadeur, en docent in deze vakgebieden. En nu ook makerette.

Telkens ondervind ik hoe het ontwerpen (bedenken) en het maken (uitvoeren) hand in hand gaan. Hoe in het proces van realiseren en materialiseren vele ontwerpvragen aan bod komen.

De presentatie (verpakking bijvoorbeeld), is afgestemd op het verhaal en kan het product versterken en opwaarderen. Overeenstemming van esthetiek, betekenis, boodschap, sfeer en (merk)identiteit is de kern.

Mijn missie is het vinden van de juiste, passende vorm bij jouw verhaal. Het vertalen van de betekenis naar een vorm, een materiaal, afwerking en kleur, die de boodschap in zich dragen. Het vertalen van jouw verhaal naar jou, naar een object dat precies past bij jou, jouw beleving en jouw verhaal. Voor een kloppend geheel.

Ik werk voor jou of (deels) met jou samen.

mail: alexandra@makerette.nl +31 6 38535832

kvk.nr.: 75138115